FRONT404

Front404 maakt interactieve installaties met als doel mensen met andere ogen naar de dagelijkse realiteit te laten kijken. Met installaties, virtual reality of kunst in de openbare ruimte, telkens wordt interactie met de toeschouwer opgezocht. Front404 exposeerde o.a. in Amsterdam, Brussel, Londen, New York, Austin, Stockholm, Montreal, Kuwait en Beijing.

Blijf op de hoogte door ons te volgen op Instagram en Facebook.

NIEUWS


Samen met ontwerpbureau JUST hebben we dit interactieve billboard gemaakt voor de nieuwe Mondriaan expositie in het Kunstmuseum, Den Haag. De installatie volgt je lichaam om een unieke compositie om je heen te creëren, en plaatst je in een poster in Mondriaanstijl, waardoor je zelf ook deel uitmaakt van de tentoonstelling. Vervolgens kun je via de QR-code op het scherm direct je persoonlijke poster downloaden en delen.Voor het BIO Vakantiepark in Arnhem, een vakantiepark voor mindervaliden, hebben wij onlangs een bootsimulator opgeleverd. De boot bevindt zich in een ruimte ontworpen en gebouwd door Barry Emons, bedoeld om te ontspannen en de zintuigen te prikkelen. In deze kamer, geheel ingericht in het thema zee en water, ligt een prachtige boot waarvan wij de stuurhut hebben ingericht. Wij waren verantwoordelijk voor het interieur; het bedieningspaneel, de schermen en het game- en audiodesign.In het Geert Groote Huis in Deventer is een nieuwe expositie geopend. Voor deze tentoonstelling hebben we een nieuw spel gemaakt voor de installatie ‘Daventria’ die we vorig jaar maakten. Deze nieuwe game kijkt naar kloven in de samenleving die er in de Hanzetijd waren en hoe die zijn ontstaan: tussen rijk en arm, tussen macht en onmacht, tussen theoretisch en praktisch geschoold, tussen gezond en minder gezond en tussen man en vrouw. In het spel worden vragen gesteld waarvan de antwoorden de kloven letterlijk groter of kleiner maken. Probeer de verveeldheid in Daventria op te lossen!


Bekijk nu de nieuwe video van onze interactieve licht sculptuur ‘Bonfire’, door cinematographer Joris Bergsma. Met muziek van Múm – The Land Between Solar Systems.