De Maxies (2018)

Design studio DieTwee vroeg ons om samen te werken bij het realiseren van een interactieve ervaring in een lange gang in het nieuwe Prinses Maxima Centrum voor kinder-oncologie in Utrecht. Samen met hen hebben we een permanente interactieve projectie gecreƫerd die de muur vult met vrolijke, vriendelijk wezentjes genaamd de Maxies.

We hebben de interactieve projectie gemaakt om het verblijf van de kinderen in het kinderziekenhuis te verblijden. De Maxies brengen wat positiviteit in de saaie lange gang tussen de ziekenhuiskamers van de kinderen en de ruimtes waar ze onderzocht en behandeld worden. Wanneer er kinderen langs de muur lopen (meestal samen met hun dokters, ouders of verzorgers) komen de Maxies tevoorschijn. Het zijn speelse, neiwuschierige wormpjes in vrolijke kleuren. Met hun vrolijke grote ogen kijken kijken ze de kinderen aan. Ze vliegen over de muur naar de kinderen toe om gezellig met te spelen. De Maxies vliegen op de muur vrolijk om de kinderen heen, en als je verder loopt of heen en weer rent vliegen ze er enthousiast achteraan. Zo geven ze afleiding van alle nare gevoelens en gebeurtenissen an het zieke kind, en zorgen ze er voor dat kinderen ook wat leuke, positieve ervaringen heeft in het ziekenhuis.

De interactieve muur is ook een manier om de gulle donateurs die het ziekenhuis mede mogelijk hebben gemaakt te bedanken. Wanneer de Maxies uitgespeeld zijn en weg vliegen laten ze een spoor van bubbels achter waarin de namen van de donateurs zichtbaar zijn.