Sensorgan (2016)

De Sensorgan is een stralend gezamenlijk muziekinstrument. Door je handen over de oppervlakte te bewegen gloeien de buizen op in vrolijke, stralende kleuren en klinken er muzikale loopjes. Samen met vrienden of onbekenden kun je de stukjes muziek over elkaar heen laten spelen om zo als een DJ-team gezamenlijk muziek te maken.

De ring waarmee je de Sensorgan kan bespelen bestaat uit 24 verschillende “toetsen”, waaraan de 24 verschillend gekleurde buizen zijn gekoppeld. Elke “toets” is gekoppeld aan een eigen loopje of geluid. Door je drankje of een ander object op één van de toetsen te zetten kan je dat loopje aanzetten, zo kan je ook in je eentje als een DJ loops combineren.

De meer dan drie meter hoge Sensorgan met zijn stralende buizen is een perfecte ontmoetingsplek op een feest of een festival. Al van veraf zie je de buizen opgloeien en weer uit gaan, waardoor de hele omgeving in vrolijke kleuren wordt verlicht. Als je met je vrienden bij de Sensorgan afspreekt kun je elkaar altijd goed terugvinden, en daarna ook nog eens gezellig samen muziek maken.

De Sensorgan is te huur voor exposities, festivals en andere evenementen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Vonk Festival, Houten, 2021

Into The Woods, Amersfoort, 2018

Culturele Zondag, Utrecht, 2017

International Festival of Technology, Delft, 2017

Het Mondriaanhuis, Amersfoort